Sunday, March 1, 2015

Watch them grow


Wearing:
LHN Coat
Splendid Turtleneck
Raen Sunglasses
Fendi Handbag
Joie Boots
Forever21 Jeans


EN: I have very little patience. I couldn't wait to get out of high school. Couldn't wait to start working in the real world. Couldn't wait to move out of my parents' house. It drives me crazy to inertly wait for things to take place. I must be actively involved in everything.

When my son was born, I started buying him all kinds of developmental books and toys. Than I realized that he had no use for them yet. He had no use of his hands yet!! :) There was nothing I can do to make him learn faster. At best, I could create a stimulating environment and watch and wait. 
Certain things we did, like swimming and baby exercises helped his motor skills. Talking to the baby, reading, tummy time, all these things are wonderful, but most milestones occur when baby is ready and there isn't much you can or should do to influence that. 

However, last week Nicky learned to flip over and now he's attempting to crawl. I watch him with a mix of pride and fear because I am not ready for him to become mobile and independent. As much as I have been waiting for him to learn to sit, stand and walk, I am scared of it just as well.

This year, I cannot wait for winter to be over. I am so tired of bulky warm clothes so I bought this bright yellow coat, and, of course, froze my butt in it in the freezing New York weather. Now I am accepting that parenthood requires infinite amounts of patience and that I shouldn't rush things. A few more days in Sorel boots won't kill me, and when winter is over and it's time to put all the warm gear away, my baby no longer be a newborn. I am savoring every day I have of him being little, and researching baby proofing. Soon, it will be warm and Nicky will be on the move!




RU: Я очень нетерпеливых человек. Мне не сиделось в школе. Я рвалась во взрослую жизнь. Торопилась замуж. Не могу сидеть на месте и ждать чтоб что-то случилось. Мне надо во всем активно участвовать и подгонять события.

Когда Николай родился, я понакупала ему всяких развивающих книжек и игрушек и все ждала когда он начнет с ними играться. Я совала ему всякие погремушки и кубики, а он все никак ручки свои не мог найти. С трудом я смерилась с тем, что нужно "остыть" и дать ему развиваться своими темпами. Плаванье, чтение, зарядка, интерактивные игрушки - все это здорово, но ребенок сам решает когда и что он будет делать, и нет смысла его торопить.

Но вот недавно подхожу к манежу, а он уже на животике! Только что лежал на спинке, поднял ножки и раз - перевернулся!! Как же я обрадовалась! Ведь ему уже почти 4 месяца, а он все никак не хотел переворачиваться. Но сразу после чувства гордости на меня напала паника - а ведь скоро он сядет. И поползет. А у нас кошка. У нее песок. Он же станет его есть!! Что делать??!!! Нужно срочно купить решетки и все огородить. И крышки на розетки. И намордник на кошку... 

Плохо у меня с терпением. Всегда очень жду чего-то, а потом сама не знаю что с этим делать. Очень жду весну. Надоел мне холод, и я решила купить желтенькое, веселенькое пальто. И вот оно приехало, я радостно напялила его... и замерзла :)) Ведь в Нью Йорке по прежнему минусовые температуры и ледяной ветер.

В общем, я смерилась с тем, что все должно идти своим чередом. Придётся еще немного походить в зимней одежде. А игрушки и книжки будут пока ждать своей очереди на полках. Не стоит торопить события. Ведь детки так быстро растут, что нужно успевать наслаждаться каждым днем!

Image Map





Wearing:
LHN Coat
Splendid Turtleneck
Raen Sunglasses
Fendi Handbag
Joie Boots
Forever21 Jeans

Share:
© Small Big Things | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig