Monday, March 16, 2015

After 3 months


Wearing:
Asos Coat
Gap Legging Jeans
Asos Turtleneck
Rebecca Minkoff Crossbody
Quay Sunglasses
Timberland Boots

EN: Nicky is now 4.5 months old and I can confirm that it is true what they say: it does get easier after 3 months. It doesn't become a walk in the park, but, as the baby gets used to the life on the outside and the parents get used to the life with the baby, things slowly begin to fall into place. Most skills you learn on instinct and some come with a little bit of practice.




1. Feeding. I no longer doubt if the baby eats too much or too little. He is finally spitting up less. He has perfected his latch. He takes both breast and bottle. And I am no longer a human milk fountain, which is a relief.
The worst of the first three months: getting mastitis, twice.
The best: when the baby pauses during feedings, looks up at you and smiles :) 

2. Stroller. You will learn how to enter places with a stroller without getting stuck. You will learn to fold it quickly and strap the baby in without breaking a sweat. You will grow a stash of things in your stroller organizer that can save the day.
The worst: getting off the bus a few days ago, one of the stroller's wheels got stuck in the snow, snapped off and fell under the bus. Two minutes of horror as I reached to grab it while balancing the stroller on the three remaining wheels.
The best: long walks to the beach with the baby while finally showing Nicky the ocean.

3. Sleep. One of the two things will happen - either the baby will learn to sleep through the night or the parents will learn to live without sleep. Pray that it's the first!
The worst: the first three weeks. In the beginning, as soon as we would get Nicky to fall asleep and put him down he would wake back up.
The best: the first time he slept through the night. 

4. Cry. The baby will cry. At first, you won't know why or how to help him. But then you will begin to understand him and learn how to sooth him.
The worst: the first three weeks. He would cry and I would cry with him.
The best: when Nicky got his first set of shots he cried but instantly stopped as soon as I picked him up. Mom superpower :) 

5. Multitask. I wrote in the last post about being a work at home mom. I didn't know what multitasking really was until I had my son. You gain full use of all your limbs and become truly multidexterous. You will learn to hold baby with one arm and do things with another. And after some time you will stop being terrified of dropping him.
The worst: getting sick on Black Friday while working overtime on no sleep, with a fever and a crying infant.
The best: reaching the TV remote with your foot while holding the baby :)

I learned that life with a child is an ever-developing event. As soon as you think you figured it out the baby comes up with a new trick. However, once you get through the first painful and exhausting weeks (months!) you start to look forward to these new skills and have fun watching your baby grow. I now know that, no matter how difficult parenting is, it is also the most rewarding experience ever!





RU: Николаю сейчас четыре с половиной месяца, и, теперь, я могу Вам с уверенностью сказать: первые три месяца жизни малыша - это ужас. Но дальше становиться легче! И если кто-то Вам рассказывает, что им не было тяжело с ребенком, в то время как Вы, полу-живая, не выспавшаяся, с плачущим младенцем думаете, что же Вы делаете не так - будьте уверены, Вам врут! По-началу, всем мамочкам тяжело, и деткам тоже. Но когда малыш освоится в этом мире, а мама освоится в новой роли - становится немного легче. Что-то получается инстинктивно, а кое что приходит с практикой. Например:

1. Кормление. Я перестала переживать о том, достаточно ли ест ребенок и не переедает ли он. Он набирает вес. Берет и грудь, и соску, и бутылочку. А я больше не чувствую себя молочным фонтанчиком, что не может не радовать :)
Самый худший опыт за первые три месяца: мастит. Два раза подряд мастит, ё мое!!!
Лучшее: Когда ребенок на секунду перестает кушать чтобы посмотреть на тебя и улыбается :)

2. Коляска. Вы, как и я, научитесь не застревать с ней в дверях. И складывать, раскладывать и засовывать туда ребенка. И у вас обязательно появится сумочка с миллионом полезных и необходимых вещей.
Худшее: Один раз я выходила с коляской из автобуса и попала в сугроб. В нем застряло колесо от коляски, выскочило и упало под автобус. И я за ним полезла при этом балансируя коляску на оставшихся трех колесах, пытаясь не разбудить малыша. 
Лучшее: Длинные прогулки к пляжу, и глаза Николая когда он первый раз увидел океан.

3. Сон. Случится одно из двух: либо ребенок научится хорошо спать, либо родители научаться не высыпаться. Надеюсь, что Вам выпадет первый вариант!
Худшее: Первые три недели. Каждый раз, когда мы клали ребенка в колыбельку после песенок, кормления и укачивания, он моментально просыпался, только голова касалась матрасика.
Лучшее: Первый раз, когда Николай проспал всю ночь, на Новый Год. Лучший подарок родителям.

4. Плач. Дети плачут. И, по началу, молодые мамочки не знают почему и что с этим делать. Но, со временем, начинаешь понимать ребенка и как его успокоить.
Худшее: Первые три недели. Николай плакал и я сидела плакала рядом с ним.
Лучшее: Когда ему делали прививки в первый раз, он заплакал от укола, но я тут же подхватила его на руки и он моментально успокоился. Почувствовала себя супер-мамой :)

5. Изворотливость. По-началу, Вам будет очень не хватать рук. Но, со временем, вы научитесь держать ребенка одной рукой и делать все остальное - второй, при этом не боясь его уронить. 
Худшее: На Black Friday, самый большой день распродаж в Америке, я работала 18 часов подряд с плачущим Николаем и температурой. Ад.
Лучшее: Когда малыш на тебе уснул, дотянуться до пульта от телевизора ногой :)

Самое главное что я поняла - это то, что жизнь с ребенком не стоит на месте. Как только Вам кажется что Вы во всем разобрались, малыш выкидывает что-то новое. Но смотреть как он растет, осваивает все вокруг и познает мир - это самое бесценное, что есть на свете!





Other Outfit Ideas:

Image Map


Wearing:
Asos Coat
Gap Legging Jeans
Asos Turtleneck
Rebecca Minkoff Crossbody
Quay Sunglasses
Timberland Boots
Share:
© Small Big Things | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig