Sunday, August 2, 2015

This Isn't Me

Lace cropped top, Gold skirt (old, but similar here), 
Michael Kors navy clutch (similar here), Quay Sunglasses

I studied my reflection in the mirror critically. In my mind, I was still young, pretty, and skinny. My slim waist, tall frame, long hair. That's what I wanted to see in the mirror. What was staring back at me was 20 pounds of baby weight, shoulders hunched under the burden of sleepless nights and hair in a knot, out of my face and out of baby's reach. Something inside me screamed "this isn't me!" Even if I lost more weight, got my hair done and got plenty of rest, things would never be the same. The look in my eyes was now completely different - no longer carefree, oblivious and laid back. With every minute of my day revolving around the baby's schedule, sometimes I didn't even have a reason to put my hair down or get dressed up. But today was different.

We were doing a photo shoot and I needed to look good. I needed some energy back in my eyes and some life in my posture. I tried my best but it just wasn't happening.  As we were shooting the pictures my husband paused and asked what's up with me? I told him I didn't feel like myself. He looked at me and said "No wonder. You are dressed like the girl I met ten years ago." Before I could get all upset about getting older and fatter, he told me that I wasn't supposed to look like that girl anymore. I was supposed to look like the amazing woman I now become. With those simple words he put things in order for me. Over the last few months, I tried so hard to get back to being the person I used to be in terms of style and body image, work and social life, and all I've been doing is failing miserably at this. Turns out that's not what I needed to do at all. What I need is to embrace and celebrate the person I am now. I am no longer able to dedicate all of my day to work, all of my night to partying and then wake up in the morning fresh and glowing to do it all over again. This isn't me anymore. I'm a mom now, and that's a whole new kind of awesome :)

Я стояла перед зеркалом и пыталась понять кто же это на меня оттуда смотрит. Я ожидала увидеть молодую, стойную девушку с длинным, золотыми волосами и горящими глазами. А на меня смотрели лишние 10 кг, волосы ржавого цвера, собраные в хвост, подальше от лица и детских ручек и синяки под глазами. Смотрела я на это и не узнавала себя. Бывают дни, когда нету ни повода, ни желания вообще как-то прихорашиваться. Кому это нужно, когда весь день только и делаешь что кормишь и бегаешь за ребенком?

Но сегодня нужно было снимать новый образ, а значит нужно было выглядеть на все сто. Только вот у меня это упорно не получалось. Стоя за камерой, муж спросил что это со мной такое? Я ответила, что такое чувство буд-то это вообще не я. Он опустил камеру и сказал - "конечно это не ты; ты одета как девочка с которой я познакомился десять лет назад." И я уже собралась обидеться и расстроиться, что я теперь старая и толстая, но он добавил - "ты и не должна выглядеть как та девочка, ты должна выглядеть как замечательная женщина, которой ты стала." И тут у меня все встало на свои места.

Последние пару месяцев, я пыталась вернуться в норму - выглядеть как раньше, работать как раньше, проводить время с друзьями и близкими как раньше. И у меня ничего не получалось. Потому что эта девочка, с моторчиком, которая могла работать по 14 часов, бегать весь день на каблуках, зажигать до 2ух утра, а утром бодренько начинать все с начала - это уже не я. И ничего в этом страшного нет. Просто теперь у меня другая жизнь. Теперь я - мама и это гораздо лучше!

Lace cropped topGold skirt (old, but similar here), 
Michael Kors navy clutch (similar here), Quay Sunglasses
© Small Big Things | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig